Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Hooikoorts-onderzoek


Last van branderige, jeukende ogen of niezen? U kunt bij de assistente een onderzoek aanvragen naar allergie / hooikoorts klachten door middel van een huidpriktest. Deze test maakt geen aanspraak op het eigen risico van uw zorgverzekering.
Lees verder »

POH GGZ Jeugd


Sinds kort is mevrouw Lidwien Bouwman bij ons in de praktijk werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Zij is opgeleid als orthopedagoog.
Lees verder »

Echografie


Sinds kort heeft de praktijk beschikking over een echoapparaat. 
Voor meer informatie kijk op Abdominale echografie
Lees verder »

Avondspreekuur op dinsdag


Vanaf heden zijn wij gestart met een avondspreekuur op afspraak.
Het spreekuur is iedere dinsdag van 18:00-20:00.
U kunt een afspraak maken via de assistente of via het contactformulier.
Lees verder »

Wereld COPD dag


COPD is een longziekte die vaak door roken komt. Stoppen met roken, bewegen en gezond eten zijn belangrijk bij COPD.
Lees verder »

Diabetes onder de aandacht


Sommige mensen hebben een verhoogde kans op diabetes mellitus type 2 (suikerziekte). Vandaag wordt wereldwijd aandacht besteed aan diabetes, in het bijzonder bij vrouwen.
Lees verder »

Nationale Hepatitisdag


Een leverontsteking door een virus, is dat goed te behandelen? Loop ik een risico of heb ik dat lang geleden gelopen? Vanaf vandaag, de Nationale Hepatitisdag, is er extra aandacht voor Hepatitis B en Hepatitis C.
Lees verder »

Heb ik reuma?


Mensen met stijve gewrichten vragen zich wel eens af of ze reuma hebben. Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij gewrichten ontstoken zijn. Thuisarts.nl geeft meer informatie over gewrichtsklachten en reuma.
Lees verder »

Kinkhoest en zwangerschap


Sinds 15 december 2015, geldt het advies (vanuit de gezondheidsraad) voor vrouwen die meer dan 28 weken zwanger zijn om zich opnieuw tegen kinkhoest te laten inenten. Zwangere vrouwen kunnen deze vaccinatie bij hun huisarts halen (bron: http://thuisarts.nl/kinkhoest/ik-heb-kinkhoest).
Lees verder »

Afscheid Paul Buitenhuis


Na ruim 33 jaar huisarts te zijn geweest in Castricum heeft Paul Buitenhuis zijn praktijk overgedragen aan zijn opvolger Jan Hoekstra. Zaterdagmiddag 30 mei was de afscheidsreceptie in de praktijk op de Oranjelaan. De receptie was drukbezocht. Veel dank voor uw bijdrage aan zijn afscheidscadeau. Paul Buitenhuis blijft nog wel verbonden aan de praktijk voor stop roken coaching. Tevens is hij opgenomen in een huisartsen netwerk voor steun en consultatie bij vragen over euthanasie. Uiteraard houden ook de straatkinderen van Kathmandu zijn onverdeelde aandacht en zorg.Lees verder »

Huidspreekuur


Vanaf heden zijn wij met een “ huid spreekuur” gestart, iedere dinsdag op afspraak van 17.00-18.00 uur.
Alle huidaandoeningen en zaken als moedervlekken, wratten et cetera kunt u dan laten beoordelen en eventueel laten verwijderen.
Indien ...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten