Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Hooikoorts-onderzoek


Last van branderige, jeukende ogen of niezen? U kunt bij de assistente een onderzoek aanvragen naar allergie / hooikoorts klachten door middel van een huidpriktest. Deze test maakt geen aanspraak op het eigen risico van uw zorgverzekering.
Lees verder »

POH GGZ Jeugd


Sinds kort is mevrouw Lidwien Bouwman bij ons in de praktijk werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Zij is opgeleid als orthopedagoog.
Lees verder »

Echografie


Sinds kort heeft de praktijk beschikking over een echoapparaat. 
Voor meer informatie kijk op Abdominale echografie
Lees verder »

Avondspreekuur op dinsdag


Vanaf heden zijn wij gestart met een avondspreekuur op afspraak.
Het spreekuur is iedere dinsdag van 18:00-20:00.
U kunt een afspraak maken via de assistente of via het contactformulier.
Lees verder »

Behandeling bij positieduizeligheid


Bij positieduizeligheid (BPPD) wordt u duizelig als uw hoofd snel van houding verandert (zoals bij omdraaien in bed, vooroverbuigen en omhoogkijken). De huisarts kan met u de Epley-beweging doen. Dan gaan de klachten vaak sneller over.
Lees verder »

Stoptober gestart


Op 1 oktober is de Stoptober-campagne begonnen. Rokers en niet-rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken.
Lees verder »

Stoptober 2017 van start


Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
Lees verder »

Meer bewegen maakt gezonder


Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen ...
Lees verder »

Alcohol tijdens de introductietijd


Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »

Thuisarts.nl is vernieuwd


Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
Lees verder »

Antibiotica wel of niet afmaken?


Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland. In vergelijking met andere ...
Lees verder »

Kinkhoest en zwangerschap


Sinds 15 december 2015, geldt het advies (vanuit de gezondheidsraad) voor vrouwen die meer dan 28 weken zwanger zijn om zich opnieuw tegen kinkhoest te laten inenten. Zwangere vrouwen kunnen deze vaccinatie bij hun huisarts halen (bron: http://thuisarts.nl/kinkhoest/ik-heb-kinkhoest).
Lees verder »

Afscheid Paul Buitenhuis


Na ruim 33 jaar huisarts te zijn geweest in Castricum heeft Paul Buitenhuis zijn praktijk overgedragen aan zijn opvolger Jan Hoekstra. Zaterdagmiddag 30 mei was de afscheidsreceptie in de praktijk op de Oranjelaan. De receptie was drukbezocht. Veel dank voor uw bijdrage aan zijn afscheidscadeau. Paul Buitenhuis blijft nog wel verbonden aan de praktijk voor stop roken coaching. Tevens is hij opgenomen in een huisartsen netwerk voor steun en consultatie bij vragen over euthanasie. Uiteraard houden ook de straatkinderen van Kathmandu zijn onverdeelde aandacht en zorg.Lees verder »

Huidspreekuur


Vanaf heden zijn wij met een “ huid spreekuur” gestart, iedere dinsdag op afspraak van 17.00-18.00 uur.
Alle huidaandoeningen en zaken als moedervlekken, wratten et cetera kunt u dan laten beoordelen en eventueel laten verwijderen.
Indien ...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten