Veelgestelde vragen

 • Algemeen
  • Ik wil graag een gezondheidsverklaring. Kan mijn arts die geven?

   Volgens het Besluit en Rapport inzake Geneeskundige Verklaringen, Intercollegiale informatie en Medische informatie, uitgegeven door de K. N.M.G., is de behandelend arts niet de aangewezen persoon om schriftelijk of mondeling geneeskundige verklaringen af te geven omtrent gezondheid, ziekte, invaliditeit, arbeidsongeschiktheid, toewijzing van voorzieningen, enz. van zijn patiënten. Verklaringen omtrent spreekuurbezoek en informatie over persoonlijke eigenschappen of omstandigheden van de patiënt mogen in dit kader evenmin door de behandelend arts worden verstrekt.

    

  • Ik slik de pil en denk dat ik zwanger ben. Kan ik een zwangerschapstest doen?

   Als u vermoedt dat u zwanger bent, kunt u elke dag een zwangerschapstest doen, vanaf de dag dat u ongesteld had moeten worden. Het maakt voor de test niet uit of u de pil slikt of niet.

  • Hoe krijg ik een verwijsbrief?

   Een verwijsbrief wordt uitgeschreven door de huisarts. De eerste keer dat u er om vraagt zal dit altijd in overleg met de huisarts gaan.

   Helaas is het verzekeringstechnisch niet mogelijk een verwijsbrief achteraf te schijven nadat het consult van de specialist heeft plaatsgevonden

  • Waarvoor dient het inloopspreekuur?

   Het inloopspreekuur is dagelijks van 8:00-8:30. Dit spreekuur zonder afspraak is bedoeld voor 1 korte vraag. Er is maximaal plaats voor 10 personen.

  • Heb ik een blaasontsteking?

   Als u klachten heeft van een blaasontsteking (vaak plassen, kleine beetjes plassen, pijn bij het plassen) kunt u uw urine bij de assistente inleveren. Mannen, kinderen, zwangeren en iedereen met koorts moet met klachten van een blaasontsteking langskomen op het spreekuur van de huisarts.

   Bij voorkeur onderzoeken wij urine die niet ouder is dan 2 uur. Als u uw opgevangen urine niet direct door ons kan laten nakijken kunt u de urine in de koelkast bewaren (maximaal 12 uur).

   U kunt uw urine opvangen in een schoongemaakt potje met goed sluitend deksel of u koopt een potje bij uw apotheek of drogist

  • Ik denk dat ik een wrat heb

   Een wrat moet eerst bekeken worden door uw huisarts, zodat uw arts kan beoordelen of het om een wrat gaat en wat de beste manier is om de wrat te behandelen.

   Vaak kan een wrat behandeld worden met stikstof. Hiermee wordt de wrat bevroren en moet de wrat vanzelf verdwijnen. Mocht de wrat niet na de eerste behandeling zijn verdwenen, dan kunt u na twee weken de wrat nogmaals laten aanstippen.

   De wrat(ten) kunt u laten aanstippen door de assistente.

  • Heb ik griep?

   Kijk voor meer informatie op: http://thuisarts.nl/griep

  • Moet ik mijn medicijnen zelf betalen?

   Alle medicatie valt onder het eigen risico, dit zult u altijd tot een minimaall bedrag van 375 euro per persoon zelf moeten voldoen. U kunt kiezen voor een hoger eigen risico, uw premie is dan lager, maar u zult meer kosten zelf moeten betalen.

   Algemeen

   De huisarts is volgens de Zorgverzekeringswet verplicht om op uw recept een werkzame stof te vermelden. Vervolgens is de apotheek verplicht het goedkoopst mogelijke merk te leveren.

   Indien u een duurder merk wenst te blijven gebruiken dan kan dat, maar alleen op eigen rekening. U zult het 'goedkopere alternatief' eerst,minimaal 14 dagen, moeten proberen. Heeft u bijwerkingen van een bepaald merk/middel, meldt dit dan bij ons, dr Rombeek zal dan beoordelen of u in aanmerking komt voor een aangepast recept.

   Slaapmiddelen

   De meeste slaapmiddelen worden niet meer vergoed. Hiervoor gelden strenge regels, als u niet aan alle regels voldoet dat moet u de slaaptabletten zelf betalen.

   Maagbeschermers

   Maagbeschermers worden alleen vergoed bij chronisch gebruik. De eerste 6 maanden moet u de maagbeschermers zelf betalen, als u de tabletten meer dan 9 maanden per jaar gebruikt krijgt u de medicatie vergoed en kunt u ons verzoeken een speciaal "chronisch recept" te maken. Als achteraf blijkt dat u de medicatie minder dan 9 maanden heeft geslikt dan krijgt u alsnog de nota van uw zorgverzekeraar.

  • Wat kost een onderzoek naar hooikoorts?

   Last van branderige, jeukende ogen of niezen? U kunt een onderzoek aanvragen bij de assistente door middel van een huidpriktest. Dit onderzoek maakt geen aanspraak op het eigen risico van uw zorgverzekering.

  • Ik ben zwanger, kan ik een vaccinatie tegen kinkhoest bij de huisarts halen?

   Sinds 15 december 2015, geldt het advies (vanuit de gezondheidsraad) voor vrouwen die meer dan 28 weken zwanger zijn om zich opnieuw tegen kinkhoest te laten inenten. Zwangere vrouwen kunnen deze vaccinatie bij hun huisarts halen (bron: http://thuisarts.nl/kinkhoest/ik-heb-kinkhoest).